Deelnemende bands

Replayced

Female fronted poprock
Replayced is een female-fronted poprock formatie. Geïnspireerd door bands als Foo Fighters, Paramore & The Black Keys, hebben zij hun eigen repertoire opgebouwd. Energieke gitaarmuziek met strakke bas riffs, en een zangeres die met haar stem het publiek weet te raken en zo het plaatje compleet maakt.
Ze begonnen in 2012 en speelden binnen korte tijd op festivals als Zeeheldenfestival en Kaderock. De volgende stap werd gezet nadat zij begin 2014 in de grote zaal van het Paard van Troje de publieksprijs wonnen van Talent Event. Hieruit volgde een zomer vol festivaloptredens waaronder optredens op Parkpop en Schollenpop. Na deze drukke zomer zijn ze de studio ingegaan, en nu zijn ze terug met hun debuut EP: “Presumption”.

Facebook | Twitter | YouTube

The Hague Idiots

Superfreakinawesome Happy Punk Rock
Met een leeftijd van gemiddeld 14 hebben deze jonge poppunkers al aardig wat ervaring. Grote zaal Paard van Troje, Melkweg Amsterdam, Kaderock, Zeeheldenfestival en zelfs de grote zaal van de Heineken Music Hall zijn al aangedaan. Interviews met Hitkrant, Girlz!, Seven Days en dagbladen zijn ook de gewoonste zaak van de wereld geworden voor The Hague Idiots. In 2013 waren ze mede-organisator van DALTON BANDFEST. In de zomer van 2014 verscheen de single+clip van Rockin' Town (zie hieronder), een hommage aan Den Haag, Met een repertoire van alleen maar eigen nummers, in een stijl die de bandleden zelf 'Superfreakinawesome Happy Punk Rock' gedoopt hebben, is deze band zo groot als hun gitarist klein is.

Website | Facebook | Twitter | Instagram

MC& Band

Performance, rap en rock
Ze zijn de moedercellen van performance met muziek. Ze kwamen, zagen en overwonnen. In het afgelopen jaar hebben ze de wereld over gereisd om inspiratie op te doen en als completere mensen en performers terug te keren. Ze hebben alles gezien, zijn overal geweest, een ware emotionele rollercoaster, ze zijn kapot gegaan om uiteindelijk als feniksen uit de as te herreizen. Dit jaar geven ze hun tweede afscheidsoptreden en tevens het tweede debuut. Deze Dalton-sensatie mag je niet missen!

Pink Accident

Indie poprock
Vorig jaar voor het eerst op DALTON BANDFEST te zien, en dit jaar gelijk een paar stappen hoger op de line-up. Pink Accident speelde eerder in alle tenten die ertoe doen in Den Haag, van Musicon tot Paardcafé, en zelfs in het Theater aan het Spui. Waar dit zogenaamde "beginnende bandje" vorig jaar het nog van covers moest hebben, is de basis inmiddels eigen werk, en komt binnenkort de eerste single, 'Place of Joy' uit!

Facebook | YouTube

Junkie and the Halo

Alternative rock / Poppunk
Al 2 jaar is Junkie and the Halo op het podium bij het Dalton Bandfest te vinden en ook dit jaar is deze 5-koppige Haagse alternative rockband weer van de partij. De band timmert hard aan de weg met een nieuwe drummer en hun debuut EP die eraan zit te komen. Verwacht vast een voorproefje! Junkie and de Halo garandeert je retestrakke beats en heftig en meeslepend gitaarwerk en bass die je nog net niet omver blaast. Het krachtige zanggeluid van Josephine maakt het tot een ijzersterk geheel. Zo aanstekelijk als pop met de energie van punkrock. Met songs die zich (tot ver na het horen) in je schedel zullen huisvesten en je het stilstaan niet gunnen. Dames en Heren, strik je veters maar goed vast!

Facebook | Twitter | YouTube | Soundcloud

Trench War

Metal
Als metalband staan ze op het podium om een flinke dosis herrie te produceren waar vol gemosht, gedanst en geheadbangd op kan worden. Van lang haren en baarden tot harde grunts, ze hebben alles om de liefhebber van "radio-friendly" aan het eind van het festival de zaal uit te jagen. Met bandleden die al ervaring hebben bij oudere bandjes (Trail of the Damned, Dyekte, The Shades en Fapmateriaal) staan ze garant voor een goede en vermakelijke show.

Facebook

Funky Salad

Funky jazz
Funky Salad bestaat uit Sebastiaan Zwier (zang) Moos De Walle (gitaar/toetsen/zang), Chaim Wackie Eysten (gitaar), Boris Van Spanning (bas) en Teide Schepers (drums). De stijl varieert van rock tot funky jazz, zich voor DALTON BANDFEST voornamelijk op dat laatste richtend. De bandleden zijn pas een paar maanden in deze formatie bijeen, maar zijn klaar om iedereen op een lekkere funky salade te trakteren!

Fuse

Jazz
Fuse is een jazz-en-blues-kwartet bestaande uit Laurens van Oost (trompet), Peter van Oost (piano), Jari Bervoets (drums), en Chaim Wackie Eysten (gitaar). Fuse is een kersverse nieuwe band, met leden die hun ervaringen uit eerdere bands combineren tot iets spectaculairs. Laurens, Peter en Jari speelden eerder al wel als trio samen.

The Assembled

Alternative rock
Dit vijftal is voor 80% Daltonees en dat hoor je aan ze! The Assembled is een vijfkoppige alternative rock band. Geïnspireerd door bands als Nirvana en de Red Hot Chili Peppers weet deze jonge band al goed welke kant ze opwillen.

Facebook